fbpx
  1. Maxpey
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Bitkisel Peyzaj Tasarımı Nasıl Yapılır?

Bitkisel Peyzaj Tasarımı Nasıl Yapılır?

Bitkisel peyzaj her türlü bitki formunu içerir ve daha şık bir sonuç için genellikle otel peyzaj projelerinde tercih edilir. Bu tür uygulamalar doğal peyzaj çalışmaları kategorisine girmektedir. Doğal alanların bitki türleri ve yeşillendirme uygulamaları ile düzenlenmesidir.

Bitkisel peyzaj uygulamaları sürecinde genellikle mühendislik, mimari proje yönetimi ve peyzaj teknisyenlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bitki seçimi iklim ve coğrafi özelliklere uygun yapılmalıdır.

Bitkisel Peyzaj Nedir?

Peyzaj mimarları tarafından projenin yapılacağı bölgenin doğal özelliklerine uygun alanlar oluşturur. Bitkisel peyzaj uygulamaları ile hem iç hem de dış mekan tasarımları yapılabilmektedir. Süs bitkilerinin temini de yine kullanım alanlarına, mimari özelliklerine ve iklim koşullarına göre yapılmaktadır.

Bitkisel peyzajda; bitkisel toprak ve elenmiş toprak, torf, perlit, gübre ve ponza taşı temini büyük bir önem taşımaktadır. Tüm bu malzemelerin doğru kullanımı tasarımın estetik görünümünü ve daha da önemlisi sürdürülebilirliği ile uzun yıllar boyunca sağlıklı olmasını sağlar. Farklı özellik ve kalitelerde hazırlanan toprak, gübre ve taş çeşitleri ekime uygun biçimde seçilmektedir.

Ana hedef, insanlar ve şehirler için daha doğal, daha yeşil ve canlı alanlar yaratmaktır. Her geçen gün daha da büyük bir hızla gelişen teknoloji ve yüksek nüfus artışı yerleşim alanlarının yetersiz kalmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle de doğal ve yeşil alanlar azalarak büyük şehirlerde yaşayanların doğaya özlem duymalarına yol açmaktadır.

MaXPey Mimarlık ve Peyzaj bünyesindeki tecrübeli peyzaj mimarları bitkiler, ağaçlar, çalılar ve daha pek çok bitki türü kullanarak sürdürülebilir doğal peyzaj alanları oluşturmanıza yardımcı olmaktadır. Daha yeşil ve uzun ömürlü doğal alanların yaratılmasında öncülük etmekteyiz.

Bitkisel Peyzaj Tasarımı Kim Tarafından Yapılmaktadır?

Teorik olarak herkes bitkisel ve doğal peyzaj tasarımlarını bireysel olarak yapabilir. Ancak uzun ömürlü peyzaj tasarımları oluşturmak için peyzaj mimarlarından destek alınması gerekmektedir zira teknik bilgi yetersizliği olumsuz sonuçlara yol açmaktadır.

Peyzaj tasarımında bilgi sahibi olunması gereken alanları kısaca sıralayacak olursak, aşağıdaki gibi bir liste ortaya çıkmaktadır:

Tasarımın yapılacağı bölge hakkında altyapı ve üst yapı bilgisi. Dayanıklılığı sağlayan statik ve dinamik bilgiler. Beklentileri karşılayan bir bitki peyzaj tasarım planı oluşturmak için teknik çizim bilgisi.

WhatsApp Destek Hattı
Call Now Button